Protestantse Gemeente te Hilvarenbeek e.o.
20150927111850.jpg

Diaconie

De diaconale zorg voor onze gemeente is toevertrouwd aan de diakenen. Het is vanzelfsprekend dat diaconale verantwoordelijkheid niet alleen op diakenen rust, maar een opdracht is aan alle gemeenteleden. Een levende gemeente is een diaconale gemeente waar leden met elkaar leven, elkaar opvangen en tot steun (willen) zijn. De kern van het ambt van diaken wordt gevormd door de sociale functie, het gericht zijn op de samenleving, helpen waar dat nodig is (soms ook materieel en financieel) en opkomen tegen onrecht.
De Diaconale Raad neemt het voortouw door (verborgen) nood te signaleren en hulp te bieden aan mensen binnen en buiten de kerk, in eigen land of in andere delen van de wereld. In samenwerking met maatschappelijk werk, sociale dienst en vrijwilligersorganisaties probeert de diaconie ook in de eigen regio mensen in de knel een steuntje in de rug te geven.

ZWO: Zending Werelddiaconaat & Ontwikkelingshulp

Samen met de Protestantse Gemeente in Oisterwijk en Tilburg wordt gekozen om een bepaald project te steunen.

Kerkdiensten

In diensten waarin de Maaltijd van de Heer gevierd wordt, zijn leden van de Diaconale Raad actief betrokken bij het delen van brood en wijn. Ten minste 1x per jaar is er een diaconale viering, een dienst voorbereid en deels verzorgd door de diaconie.

Acties

Door o.a. mee te doen aan schrijfacties van Amnesty International en Kerk in Actie proberen we met de gemeente ons bewust bezig te houden met de nood in de wereld.

Bloemengroet

Iedere zondag staan er bloemen op de liturgietafel. Na afloop van de dienst gaan deze als een groet van de gemeente naar een van de leden.
Als u vindt dat iemand uit de gemeente een bloemetje verdient, neemt u contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Diaconaal fonds

Alle mensen die urgent hulp nodig hebben, kunnen een beroep doen op dit fonds. Voor informatie neemt u contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

20221120122720.jpg