Protestantse Gemeente te Hilvarenbeek e.o.
20150628100520.jpg

Toelichting collectes

Zondag 1 maart - De Vergeten Tuin

De collecte is vandaag voor stichting De Vergeten Tuin. Deze stichting is opgericht in 2014. Het doel van de stichting is mensen die te maken hebben met dementie, of daarin geïnteresseerd zijn, te informeren en met elkaar in contact te brengen. We werken mee aan een dementie vriendelijk Hilvarenbeek.

Zondag 8 maart - Ronald Mc Donald Huis

Als ouder wil je er altijd voor je kind zijn. Zeker als het op zijn kwetsbaarst is. Daarom zijn er de Ronald Mc Donaldhuizen en heeft een ziek kind altijd zijn ouders dichtbij. In Ronald Mc Donald Huis Zuidoost-Brabant logeren ouders en broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Maxima Medisch Centrum. Het huis krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwillige bijdragen.

Zondag 15 maart - KIA Vakanties met aandacht

Diaconale vakantieweken zijn van onschatbare waarde. Jaarlijks genieten ruim 2700 mensen die niet meer gemakkelijk zelf op vakantie kunnen van een week vol warmte, aandacht en gezelligheid. In de praktijk zijn dit grotendeels ouderen en mensen die zorg en begeleiding nodig hebben. Tijdens deze vakanties staan ruim 1500 ervaren vrijwilligers dag en nacht klaar om de gasten een heerlijk vakantiegevoel te bezorgen. Zij helpen bij de activiteiten, (persoonlijke) verzorging en bieden een luisterend oor. Kerk in Actie steunt het werk van het Vakantiebureau, zodat zoveel mogelijk mensen genieten van een zorgeloze vakantie. Steun de collecte, zodat ook in 2000 weer veel mensen kunnen genieten.

Zondag 29 maart - Ghana – Nieuwe kansen voor straatmeisjes

De bevolking in het noorden van Ghana is grotendeels afhankelijk van de landbouw. Er is veel armoede. Daarom vertrekken veel mensen naar de grote stad, in de hoop op een beter leven. Helaas belandt een deel van hen op straat, onder wie jonge meisjes. Kerk in Actie spoort en vangt deze meisjes op, samen met een lokale organisatie. De meisjes krijgen psychologische hulp, medische zorg en een korte vaktraining om in hun onderhoud te kunnen voorzien. Ook wordt gewerkt aan preventie door voorlichting te geven in het gebied waar de meisjes vandaan komen. Help en geef straatmeisjes een nieuwe kans!

20150628094931.jpg