Iedere 1ste vrijdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) om 20:00 uur organiseert een groep vrijwilligers het Taize-avondgebed. Bij het Taize-avondgebed is de Andreaskerk vanaf 15 minuten voor aanvang open. Vanaf dat moment kan iedereen binnenkomen om zich voor te bereiden. De kaarsen worden dan aangestoken en er worden een aantal liederen gezongen om in de sfeer te komen.


We vieren een korte liturgie met liederen, schriftlezing, gebed en stilte momenten. De Taize-liederen zijn afkomstig uit de vieringen zoals deze gehouden worden in de Broedergemeenschap van Taize. In Taize zijn stilte, inkeer, zang en bezinning de hoofdingrediënten van de liturgie. Alle onderdelen van deze viering gaan vloeiend, zonder verbindende woorden, in elkaar over.

De liederen zijn als gebeden en de gebeden worden gezongen als liederen. De teksten van de liederen zijn eenvoudig. Ze zijn gebaseerd op, en geïnspireerd door, zinnen uit de Bijbel. Door de tekst te herhalen, en ons daarmee op de woorden te concentreren, kunnen we de betekenis van de woorden gaan voelen. Voor de Taize-liederen geldt dat het aantal herhalingen van de liederen vooraf niet is bepaald. Het aantal herhalingen wordt bepaald door de sfeer in de kerk.

De kerkenraad van de Andreaskerk verleent haar medewerking door het beschikbaar stellen van de Andreaskerk.

Wil je een uitnodiging via mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: stuur email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uitschrijven van de mailinglijst: Stuur mail email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..